Gazpaço için kullanılan malzemeler :
1 kg domates
1 adet yeşil biber
1 adet kırmızı biber
1 adet salatalık
1 adet soğan
2 diş sarımsak
1 tutam tuz
1 tutam kimyon
1 tutam karabiber
4 çorba kaşığı zeytinyağı
3 çorba kaşığı sirke
Tarifi : Tüm malzemeler mikserde karıştırılır ve daha sonra sebzelerin kabuklarını ve çekirdeklerini temizlemek için süzgeçten geçirilir. Gazpaço derin bir kaba koyulur ve buzdolabında muhafaza edilir. Gazpaço, İspanya’da yazları masalardan eksik olmayan tipik bir çorbadır. Soğuk içilir.
Yemeğin mevsimi : Her Mevsim Yanında yenebilecek tavsiye yemekler : Kaç Kişilik : 4
Gönderen : kartal72 Gönderdiği tarih : 11 Eylül 2009