Etli Gül Börek için kullanılan malzemeler :
6 adet yufka
1 kg kuşbaşı et
1 su bardağı et suyu
2 adet soğan
2 adet domates
1 miktar sıvı yağ
1 miktar tuz
1 miktar karabiber
Tarifi : Soğanı ve domatesi ince doğrayarak hazır edin; bir tavada yağı kızdırıp soğan ve eti kavurun; et suyunu salıp çekince domatesi, tuz ve baharatı karıştırın. Birlikte 10 dakika pişsinler.
Yufkalardan üçünü aralarını yağlayarak üst üste serin; arasına etli harcı yayın ve kalan yufkaları da aynı şekilde üstlerine kapatın. Kenarlarına elinizle bastırarak yağlanmış fırın kabına gül gibi döndürerek yerleştirin. Et suyunu döküp 30 dakika dinlendirin.Önceden ısıtılmış fırın da 170 derecede 30 dakika pişirin.
Sıcak servis edin.
Yemeğin mevsimi : Her Mevsim Yanında yenebilecek tavsiye yemekler : Kaç Kişilik : 4
Gönderen : kartal72 Gönderdiği tarih : 12 Eylül 2009