Körili Sebzeli için kullanılan malzemeler :
2 kaşık zeytinyağı
1 adet soğan
2 diş sarımsak
2 çay kaşığı kimyon
2 çay kaşığı kişniş
3 çay kaşığı köri
4 adet patates
3 adet kabak
2 adet havuç
3 adet domates
1 su bardağı buke garni
1 yarım çay bardağı kişniş
1 çorba kasesi karnabahar sapı
1 çorba kasesi yeşil fasulye
1 su bardağı yağsız yoğurt
Tarifi : Zeytinyağını derin tencerede ısıtalım ve içine doğranmış soğanları, ezilmiş sarımsakları koyup iyice yumuşayıncaya kadar pişirelim. Kimyon, kişniş ve köri tozunuda ilave edip 1-2 dakika yada malzemelerin kokusu yayılıncaya kadar pişirelim. Küçük boy doğranmış patatesleri, kabakları, ince doğranmış havuçlarıda katalım ve üzerini örtecek şekilde bütün baharatları üzerine serpelim.Doğradığımız domatesleri ve buke garniyi’de bir taşım kaynatalım, ısıyı düşürüp tencerenin ağzını kapadıktan sonra sık sık karıştırarak 30 dakika yada sebzeler yumuşayıncaya kadar ağır ağır kaynatmaya devam edelim. Sonra karnabahar saplarını ve kısa kısa doğranmış fasulyeleri ekleyelim ve üstü açık olarak 5 dakika daha yavaşça kaynatalım. Doğranmış kişnişide içine karıştırıp yoğurtla birlikte servis edelim
Yemeğin mevsimi : Her Mevsim Yanında yenebilecek tavsiye yemekler : Kaç Kişilik : 4
Gönderen : kartal72 Gönderdiği tarih : 12 Eylül 2009