Terbiyeli Tavuk Şiş için kullanılan malzemeler :
750 gr tavuk kalça eti
1 adet soğan
2 diş sarımsak
1 kaşık zencefil
4 kaşık sıvı yağ
2 kaşık limon suyu
3 çay kaşığı kişniş
3 çay kaşığı kimyon
1 kaşık yoğurt
1 çay kaşığı tuz
Tarifi : Tavukları 4 cm’lik parçalar halinde doğrayalım. Parçaları tahta şişelere geçirip 12 dakika suda bırakalım. Sıvı yağ, soğan, sarımsak, zencefil, limon suyu ve baharatları ufalanıncaya kadar blenderdan geçirelim.Tuz ve yoğurdu karışıma ilave ederek marineti hazırlayalım.Tavukların üzerini hazırladığımız karışımla örtelim. Marine etmek üzere şişleri bir süre buzdolabında bekletelim. Şişleri ızgarada ters düz derek pişirelim. Sıcak servis edelim.
Yemeğin mevsimi : Her Mevsim Yanında yenebilecek tavsiye yemekler : Kaç Kişilik : 4
Gönderen : kartal72 Gönderdiği tarih : 12 Eylül 2009