Mantarlı Muska Böreği için kullanılan malzemeler :
2 kaşık tereyağı
1 adet kuru soğan
500 gr mantar
150 gr kaşar rendesi
4 adet yufka
2 dilim ekmek
3 kaşık zeytinyağı
1 tutam tuz
1 tutam karabiber
Tarifi : Tereyağını tavada kızdıralım.Üzerine ince ince kıydığımız soğanları ekleyip kavuralım. Mantarları ilave edip suyunu çekene dek pişirelim. Ateşten alıp içine, 2 dilim ufalanmış bayat ekmek içi,peynir,tuz ve karabiberi ilave edip karıştıralım. İki yufkayı üst üste koyup 4 parça, ince uzun şeritler halinde keselim.
Eritilmiş tereyağı sürüp, 1 çorba kaşığı harçı yufkaların uç kısımlarına yerleştirelim.Muska formu vererek katlayalım. Kalan 2 yufkada da aynı işlemi uygulayalım. Yağlanmış fırın tepsisine dizip, muska böreklerin üzerini yağlayıp çörek otu ve susam serpiştirelim. Önceden 200 derece ısıtılmış fırında 15 dakika pişirelim. Sıcak olarak servis edelim.
Yemeğin mevsimi : Her Mevsim Yanında yenebilecek tavsiye yemekler : Kaç Kişilik : 4
Gönderen : kartal72 Gönderdiği tarih : 12 Eylül 2009