Izgara Sosu için kullanılan malzemeler :
1 adet soğan
1 su bardağı sıvı yağ
1 fincan limon suyu
1 diş sarımsak
1 kaşık acısos
2 su bardağı acı biber sosu
1 çay kaşığı tuz
Tarifi : Yağı ısıtın, soğan ve sarmısağı yumuşayana kadar pişirin. Limon suyunu, biber sosunu, acılı sosu ve tuzu katın. Orta derecede ısıda, sosta kabarcıklar oluşana kadar pişirin. Izgara esnasında etin üstüne sürün. Etleri bu sosa yatırıp birkaç saat buzdolabında bekletilip daha sonra da ızgara yapabilirsiniz.
Yemeğin mevsimi : Her Mevsim Yanında yenebilecek tavsiye yemekler : Kaç Kişilik : 4
Gönderen : kartal72 Gönderdiği tarih : 12 Eylül 2009