Tere Çorbası için kullanılan malzemeler :
1 demet tere otu
1 kaşık tereyağı
2 kaşık un
3 su bardağı süt
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kırmızı pul biber
Tarifi : Terenin saplarını ayıklayıp, yıkadıktan sonra 3 bardak su ilavesiyle 7-8 dakika haşlayın. Soğuyunca el blenderiyle veya mutfak robotuyla püre haline getirin.
Tencereye yağı koyun. Unu ekleyip, sararıncaya kadar kavurun. Tereli suyu yavaş yavaş ve karıştırarak ekleyin. Sütü de ilave edin. Sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin.
Not: Çorbayı lezzetlendirmek içir sütle beraber bir su bardağı hazır çiğ krema veya bir adet tavuk bulyon ilave edebilirsiniz. Servis yaparken, kırmızı pul biber serpiştirebilirsiniz.
Yemeğin mevsimi : Her Mevsim Yanında yenebilecek tavsiye yemekler : Kaç Kişilik : 6
Gönderen : kartal72 Gönderdiği tarih : 12 Eylül 2009