Pakuk için kullanılan malzemeler :
1 kg. un,
yarım kg. tereyağı,
750 gram pudraşekeri.
ayrıca üzerine pudraşekeri
Tarifi : Tereyağını geniş bir tencereye alın. Erittikten sonra kaynatın. Sürekli karıştırarak, unu ekleyin. Normal ısıda yaklaşık 45 dakika kadar kızartmadan kavurun. Tencereyi ateşten aldıktan sonra pudra şekerini ilave edin. iyice karıştırın.
Hazırladığınız helvayı tepsiye bastırarak, yayın. Pudra şekeri serpin. Kaşığın ucu ile hamurun üzerine şekiller yapın. Baklava dilimi şeklinde kesin ve servis yapın.
Yemeğin mevsimi : Her Mevsim Yanında yenebilecek tavsiye yemekler : Kaç Kişilik : 6
Gönderen : kartal72 Gönderdiği tarih : 12 Eylül 2009