Sultan Kuvvet Macunu için kullanılan malzemeler :
32 gram tarçın
32 gram karanfil
32 gram anason-u imarı
16 gram kereviz tohumu
16 gram udul kahr
32 gram fulful
32 gram kebabe
32 gram ısırgan tohumu
32 gram havuç tohumu
32 gram şalgam tohumu
32 gram turp tohumu
32 gram mastika sakızı
32 gram sinameki
32 gram ak günlük
32 gram üzerlik tohumu
32 gram acıbadem yağı
64 gram çörek otu
16 gram misk
192 gram seker
2+1/4 kilo bal
Tarifi : Demir bir havanın içinde şekerle bütün baharat iyice dövülerek toz haline getirilir. Sonra bu toz 2+1/4 kilo saf balla iyice karıştırılır. Tam üç saat durup dinlenmeksizin işlenecek olan macun koyu bir kıvama getirilir.
Bu macun sabahları ve akşamları aç karnına 19,2 gramlık parçalar halinde yenir.
Yemeğin mevsimi : Her Mevsim Yanında yenebilecek tavsiye yemekler : Kaç Kişilik : 8
Gönderen : kartal72 Gönderdiği tarih : 12 Eylül 2009