Bıldırcın Dolması için kullanılan malzemeler :
4 bıldırcın
tereyağı
3 yemek kaşığı pirinç
1 kuru soğan
dolmalık fıstık
kuş üzümü
domates
sivri biber
Tarifi : Öncelikle pirinç tuzlu sıcak suda ıslatılır. Soğanlar doğaranır ve tereyağda kavrulur. Daha sonra pirinç eklenir. Fıstık, kuş üzümü, tuz ve karabiber katıldıktan sonra iç hazır hale gelir. Sonra bıldırcınlar tütsülenir ve tereyağda kızartılır, içleri hazırladığımız içle doldurulur, bir fırın kabına alınan bıldırcınlar domates ve biberle süslenir, biraz su eklenir ve fırında pişirilir.
Yemeğin mevsimi : Her Mevsim Yanında yenebilecek tavsiye yemekler : Kaç Kişilik : 4
Gönderen : MeLTeM Gönderdiği tarih : 23 Kasım 2003