Gevrekli Dondurmalı Pasta için kullanılan malzemeler :
1 su bardağı süt
1 poşet kremşanti
100 gr tereyağı
150 gr bitter çikolata
200 gr mısır gevreği
1 çay bardağı tozşeker
yarım kg dondurma
üzeri için:
1 çay bardağı fındık
1 çorba kaşığı kakao
Tarifi : Toz şanti ile 1 su bardağı sütü çırpın, çırptıktan sonra 1 çay bardağı toz şekeri ilave edin ve tekrar karıştırın, içine eritilmiş çikolatayı ekleyin ve tekrar çırpın. 2OO gr. mısır gevreğini, ilave edin ve elinizle harmanlayın ve son olarak 1 çay bardağı fındığı ekleyin.
Yuvarlak bir çemberin içine mısır gevrekli karışımı ekleyin ara katına istediğiniz dondurmadan ilave edin üzerine tekrar mısır gevrekli karışmdan koyun elinizle hafifçe bastırın. Hazırlamış olduğunuz pastayı 1 gece derin dondurucuda bekletin. Ertesi gün dondurmaları üzerine yerleştirin ve kakao serpin. İsterseniz tam tersini yapıp önce kakao serpip daha sonra dondurmaları yerleştirebilirsiniz.
Yemeğin mevsimi : Her Mevsim Yanında yenebilecek tavsiye yemekler : Kaç Kişilik : 6
Gönderen : kartal72 Gönderdiği tarih : 13 Eylül 2009