Peynirli Börek için kullanılan malzemeler :
Hamuru için:
2 su bardağı un
2 çorba kaşığı tereyağ
Yarım su bardağı su
1 çay kaşığı tuz
İçi için:
150 grpeynir
1 adet yumurta
İnce kıyılmış maydonoz
Kızarmak için yağ
Tarifi : Hamur malzemesini bir kaba koyup yoğurun. Yoğrulan hamuru 30 dk. kadar bekletin. Hamurlardan küçük parçalar kopartıp daire biçiminde açın. Hamurun içine penir, maydonoz ve yumutadan oluşan içten koyup kapatın. Tavaya bir miktar yağ koyup, börekleri kızartın.
Yemeğin mevsimi : Her Mevsim Yanında yenebilecek tavsiye yemekler : Kaç Kişilik : 10
Gönderen : eReN KESDi Gönderdiği tarih : 18 Ocak 2004