Marmelatlı Örgü Tatlı için kullanılan malzemeler :
125 gr tereyağı
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı süt
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
alabildiği kadar un
içi için:
patlıcan reçeli
şerbeti için:
3,5 su bardağı tozşeker
3 su bardağı su
1 dilim limon suyu
üzeri için:
hindistan cevizi
yeşil fıstık
Tarifi : Tatlının kreması için; tenecreye sütü, nişastayı, unu, ymurta sarısını, toz şekeri ve vanilyayı alarak göz göz olana kadar pişirin. diğer taraftan karameli hazırlamak için1 su b. toz şekeri tavaya alın. rengi kararınca üzerine 1 su b. su ilave edin. Şeker kendini bırakıncaya kadar kaynatın.
Karamelin ilk sıcaklığı çıkınca bir fırın kabına dizilmiş olan kızarmış ekmeklerin üzerine gezdirerek iyice ıslanmasınısağlayın. Daha sonra üzerine çilek püresi yayın. püreden hemen sonra hazırlamış olduğunuz muhallebiyi de yayın ve üzerini köpürtülmüş krem şanti ile sıvayın.
En son üzerini çilek ile süsleyerek birkaç saat dolapta beklettikten sonra servis edin.
Yemeğin mevsimi : Her Mevsim Yanında yenebilecek tavsiye yemekler : Kaç Kişilik : 6
Gönderen : kartal72 Gönderdiği tarih : 13 Eylül 2009