Tırtıl Kurabiye için kullanılan malzemeler :
125 gr tereyağı
1 çay bardağı sıvıyağ
2 yumurta
1 su bardağı pudra şekeri
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
alabildiği kadar un
arası için:
reçel
süslemek için:
antep fıstığı
ceviz
hindistan cevizi
çikolata
Tarifi : Karıştırma kasesinin içine un ve kabartma tozu hariç tüm malzemeyi koyup karıştırın. Daha sonra un ve kabartma tozu ekleyerek hamuru hazırlayın. Tırtıl kurabiye kalıbının içine hamuru koyarak parmak şeklinde kurabiyeler sıkın. Tepsiye dizin. 170 derecede çok kızartmadan pişirin. İki kurabiyeyi reçel veya marmelatla birleştirin. Soğuduktan sonra uçlarını erimiş çikolataya ardından da fıstık yada ceviz yada hindistan cevizine batırın. Tabağa dizin.
Yemeğin mevsimi : Her Mevsim Yanında yenebilecek tavsiye yemekler : Kaç Kişilik : 6
Gönderen : kartal72 Gönderdiği tarih : 13 Eylül 2009