Katmerli Poğaça için kullanılan malzemeler :
3 su bardağı un
1 paket kuru maya
1 yumurta
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvıyağ alabildiği kadar ılık su 1
tatlı kaşığı tuz
arası için:
100 gr.margarin
iç harcı için:
1 su bardağı kaşar peyniri rendesi
Tarifi : Karıştırma kabına 3 su unu bardağı alın ve ortasına yumurta akını ilave edin üzerine 1 paket kuru mayayı alın. Kuru mayanın üzerine 1 çay bardağı yoğurt ve 1 çay bardağı sıvıyağ ilave edin. En üstüne yeteri kadar ılık su ekleyerek kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin. Merdane yardımıyla hamuru açın ve 2ye bölüp her iki hamuruda açın. 100 gr. margarini eritin ve açılan hamurların üzerine sürün. Hamurları üst üstte getirin ve bir ucudan başlayarak sıkıca bir rulo yapın. Rulo yaptığınız hmurdan 2 parmak genişliğinde dilimler kesin. Kesilan dilimleri elinizle açın ve ortasına rendelenmiş kaşar peyniri ilave edin. Bu şekilde hazırlayın. Fırın tepsisine dizin üzerine yumurta sarısı sürüp çörek otu serpin. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında pişirin.
Yemeğin mevsimi : Her Mevsim Yanında yenebilecek tavsiye yemekler : Kaç Kişilik : 6
Gönderen : kartal72 Gönderdiği tarih : 13 Eylül 2009