Tavuk Çubukları için kullanılan malzemeler :
250 gr. tavuk göğüs eti
2 adet domates
1 adet soğan
3 diş sarımsak
3 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çorba kaşığı toz şeker
Tuz
karabiber
kırmızıbiber
Tarifi : Fırını 190 derecede ısıtıp fırın tepsisine yağlı kağıt döşeyin. Tavuk etlerini uzun çubuklar halinde kesip tuz, karabiber ve kırmızıbiber serptikten sonra fırında 10 dk. kadar pişirin. Tavada yağı,soğanı, sarımsağı küçük küçük doğranmış domatesleri sote edin. Sosa karabiber, tuz ve şeker ilave edip ocaktan alın. Fırından çıkarttığınız tavukların üzerine domates sosunu dökerek servis yapın.
Yemeğin mevsimi : Her Mevsim Yanında yenebilecek tavsiye yemekler : Kaç Kişilik : 2
Gönderen : eReN KESDi Gönderdiği tarih : 18 Ocak 2004