Enginarlı Pilav için kullanılan malzemeler :
3 enginar
1 kase bakla
1 çay bardağı bezelye
1 kuru soğan
1 kase pirinç
1 çorba kaşığı tereyağı
sıvıyağ
tuz
üzeri için:
2 sap yeşil soğan
1 tutam dereotu
Tarifi : Tencerenize tereyağını ve biraz sıvıyağı alın. Üzerine doğradığınız enginarları ve kuru soğanı alıp soteleyin. Daha sonra iç baklayı ve bezelyeyi ilave edin. Sıcak su ilave ederek 10 dakika pişirin. Yıkadığınız pirinçleri ilave edin. Tuzunu ilave edip suyunu çekene kadar pişirin ve demlendirin.
Servis yapmadan önce ince doğranmış soğanları ve dereotunu ilave edip karıştırın.
Yemeğin mevsimi : Her Mevsim Yanında yenebilecek tavsiye yemekler : Kaç Kişilik : 4
Gönderen : kartal72 Gönderdiği tarih : 13 Eylül 2009