Biberli Zeytinli Ekmek için kullanılan malzemeler :
4 su bardağı un
yarım paket maya
su, tuz
iç malzemesi için:
200 gr.lor peyniri
1 kase siyah zeytin
3 çorba kaşığı biber salçası
4 çorba kaşığı susam
kekik
Tarifi : 4 su bardağı un karıştırma kabına alınarak maya ortasına konur. Kenarlarına tuzu serpilerek alabildiği kadar su ile hamur yoğrulur. Diğer taraftan iç harcı için lor peyniri, biber salçası, susam, doğranmış zeytin, kekik ve az sıvıyağ bir kaba alınarak iyice karıştırılır.
Bir süre dinlendirilmiş olan hamur bezelere ayrılarak, lahmacun gibi açılır. Üzerine hazırlanan iç harç paylaştırılarak iyice sıvanır. Ekmekler yağlanmış tepsiya alınarak 170 derecede pişirilir.
Yemeğin mevsimi : Her Mevsim Yanında yenebilecek tavsiye yemekler : Kaç Kişilik : 6
Gönderen : kartal72 Gönderdiği tarih : 13 Eylül 2009