Mantarlı Börek için kullanılan malzemeler :
5 yufka
1 kase mantar
2 soğan
1 tutam maydanoz
tuz, karabiber
sıvıyağ
sosu için:
2 çorba kaşığı yoğurt
1 su bardağı süt
2 yumurta
1 çay bardağı sıvıyağ
üzeri için:
çörek otu
susam
Tarifi : Soğanı yemeklik kesin.Mantarları kesin. 1 tutam maydonozu ince olarak kesin. Tavaya sıvıyağı alın. Üzerine mantarları ve soğanı ilave ederek kavurun. Sosu için karıştırma kabına yoğurt, süt, yumurta, sıvyağ ilave edin ve çırpın.
5 adet yufkayı tezgaha serin. Ortadan kesin. Yufkaların üzerlerine mantarlı iç harçtan koyun. Bir ucudan başlayarak rulo yapıp sarın.
Fırın tepsisine ortadan başlayarak yufkları yerleştirin. Yufkaların üzerine hazırladığınız sostan dökün. Önceden ısıtılmış olan 180 derecelik fırında pişirin.
Yemeğin mevsimi : Her Mevsim Yanında yenebilecek tavsiye yemekler : Kaç Kişilik : 4
Gönderen : kartal72 Gönderdiği tarih : 13 Eylül 2009