Tosunum Böreği için kullanılan malzemeler :
4,5 su bardağı un
yarım çay bardağı sıvıyağ
alabildiği kadar su
tuz
iç harcı için:
1 su bardağı sıvı yağ
3 çorba kaşığı haşhaş
1 kase haşlanmış mercimek
1 soğan
tuz, karabiber
üzeri için:
1 yumurta sarısı
haşhaş tohumu
Tarifi : Hamuru için unun üzerine tuz ve sıvıyağı ekleyin. Alabildiği kadar un ekleyerek hamuru hazırlayın. Hamuru 4 parçaya ayırıp merdane ile açın.Her hamurun üzerine haşhaşla yağı karıştırarak sürün. 4 yufkayı da üst üste koyun. Daha sonra sıkıca rulo yapıp iki parmak kalınlığında kesip içi gözükecek şekilde çevirin. Bu şekilde hazırladığınız hamurların üzerini kapatıp buzdolabında yarım saat dinlendirin.
Bu arada iç harcı için tavaya sıvıyağ ve soğanları alıp soteleyin.Üzerine haşlanmış mercimekleri,tuz ve karabiberi alıp karıştırın. Dolaptan çıkardığınız hamurları elinizle açarak mercimekli harçtan koyun. Uçlarını birleştirerek kapatın ve yuvarlayıp tepsiye alın. Üzerine yumurta sarısı sürün ve haşhaş tohumu serpin. 180 derecelik fırında pişirip ılık ılık servis yapın.
Yemeğin mevsimi : Her Mevsim Yanında yenebilecek tavsiye yemekler : Kaç Kişilik : 6
Gönderen : kartal72 Gönderdiği tarih : 13 Eylül 2009