Toggle navigation
YEMEK SÖZLÜĞÜ
ŞİFALI BİTKİLER
KALORİ CETVELİ
DİYETLER
PÜF NOKTALARI
ÖLÇÜLER
×
Bize iletmek istediklerinizi yazabilirsiniz.
İsim
E-posta
Mesaj
İnsan Kontrolü
Ana Sayfa
>
Hamur İşleri - Börekler
>
Gevrek Peynirli Börek
(Gevrek Peynirli Börek nasıl yapılır)
Gevrek Peynirli Börek için kullanılan malzemeler :
2 yufka
150 gr. isli peynir
1 çay bardağı ceviz
100 gr kaymak
panelemek için:
1 yumurta akı
2 çorba kaşığı sıvıyağ
galeta unu
Tarifi :
150 gr.isli peyniri renedeleyip karıştırma kabına alın.Üzerine 1 çay bardağı ceviz, 100 gr. kaymak ile edip karıştırın.
2 adet yufkayı uzun şerit olarak kesin. Kestiğiniz yufkaların içine iç harçtan koyup muska şekli verin.
Yufkanın uçlarını yumurta akına batırıp kapatın. Böreği yumurta sarısına bulayıp daha sonra galeta ununa bulayın ve fırın tepsisine dizin.
Önceden ısıtılmış oaln 180 derecelik fırında pişirin.
Yemeğin mevsimi :
Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik :
4
Gönderen :
kartal72
Gönderdiği tarih :
13 Eylül 2009
Günün Menüsü
Yayla Çorbası
Pastırmalı Piliç
Spagetti
Börülce Salatası
Sayfanıza Ekleyin
Genel Kültür
Yemek Pişirme
Yemek Yazıları
Ramazan Köşesi
Komik Yazılar
Ünlü Aşçılar
Yöresel Tarifler
Vitaminler
Mantarlar
Balık Baharatları
Balık Nasıl Alınır
Balık Temizleme
Balık Mevsimleri
Yemekteyiz
Üye Girişi
Kayıt Ol
Şifremi unuttum
Sayfayı şu anda
2
kişi geziyor
Arama
Günün Püfü
Üç dakika suda beklettiğiniz taze limon hem daha kolay sıkılır hem de bol su verir.
Son Eklenenler
Cheese Cake 2
Meltem'in Lahana Çorbası
Kurşun Aşı
Közlenmiş Biber Çorbası
Antep Salatası
Glutensiz Patates Kroket
Glutensiz Lorlu ve Peynirli Poğaça
Havuçlu Cevizli ve Üzümlü Muffinler
Yumuşak Mısır Ekmeği
Glutensiz Peynirli Kek
REKLAM ALANI