Sebzeli Biftek için kullanılan malzemeler :
500 gr. biftek
10 arpacık soğan
4 tombul kabak
2 patlıcan
1 çorba kaşığı salça
5 minik havuç
yeşil biber
2 domates
1 defne yaprağı
mısır özü yağı
tuz
tane karabiber
Tarifi : 500 gr.bifteği tavada yaklaşık 5 dakika yüksek ateşte pişirin. Kabağı,patlıcanı, domatesi, küp olarak kesin. Fırın kabına yarı kıvamda pişen etleri alın. Üzerine küp kestiğniz sebzeleri ilave edin. Sebzelerin üzerine bütün olarak minik havuçları yeşil biberleri ilave edin.
Tavaya 1 çotba kaşığı salça ve 10 adet arpacık soğanı alın. Üzerine bir miktar su ilave ederek bir sos hazırlyın. Hazırladığınız sosu sebzelerin üzerine dökün. Önceden ısıtılmış 190 dercelik fırında sebzeli bifteği pişirin.
Yemeğin mevsimi : Her Mevsim Yanında yenebilecek tavsiye yemekler : Kaç Kişilik : 4
Gönderen : kartal72 Gönderdiği tarih : 13 Eylül 2009