Basalla için kullanılan malzemeler :
500 gr. kuzu kuşbaşı
2 su bardağı bulgur
1 su bardağı nohut
1 çorba kaşığı biber salçası
1 çorba kaşığı domates salçası
1 kase arpacık soğan
1 yumurta
3 çorba kaşığı un
3 çorba kaşığı nar ekşisi
1 çorba kaşığı nane
pulbiber, karabiber, tuz
Tarifi : Tencereye sıvıyağı alın. Üzerine 500 gr.kuzu etini ekleyin. Etlerin üzerine arpacık soğanları ve salçayı ilave edin. Üzerine sıcak su ekleyin ve pişirin. Nohutu ekleyin. 2 su bardağı bulgurun üzerine su ekleyin ve bulguru ıslatın. Bulgur demlendikten sonra üzerine tuz, karabiber, nane ilave edin.
Bulgurdan minik köfteler yapın. Köfteleri tencereye alın. Yemeğiniz piştikten sonra servis tabağına alın. Üzerine bolca nane ilave ederek servis edin.
Yemeğin mevsimi : Her Mevsim Yanında yenebilecek tavsiye yemekler : Kaç Kişilik : 4
Gönderen : kartal72 Gönderdiği tarih : 13 Eylül 2009