Kadınbudu Köfte için kullanılan malzemeler :
1 kg kıyma
1 adet yumurta
1 adet kuru soğan
6 dal maydanoz
1 tutam tuz
1 tutam karabiber
1 tutam pul biber
1 fincan pirinç
Tarifi : Kıymanın yarısı biraz sıvı yağda kavuralım. Kavrulan kıyma soğuduktan sonra kalan çiğ kıymaya ilave edilim. Haşlanıp soğutulmuş pirinç, yumurta, rendelenmiş soğan, maydonoz ve baharatları da ilave edelim ve iyice yoğrulup köfte şekli verelim. Un, çırpılmış yumurta ve galeta unu ayrı ayrı kaplara koyalım. Köfteleri önce una, sonra yumurtaya ve son olarak galeta ununa bulanıp kızgın yağda kızartalım. Kızaran köfteleri fazla yağını çeksin diye önce havlu kağıt üzerine alalım. Daha sonra arzuya göre sıcak veya soğuk olarak servis edebilirsiniz.
Yemeğin mevsimi : Her Mevsim Yanında yenebilecek tavsiye yemekler : Kaç Kişilik : 4
Gönderen : kartal72 Gönderdiği tarih : 14 Eylül 2009