Sebzeli Yumurtalı Kuşkonmaz için kullanılan malzemeler :
500 gr. yeşil kuşkonmaz
1 yemek kaşığı limon suyu
250 gr. araka bezelye ve havuç
tuz, karabiber
400 ml. sebze suyu
4 adet haşlanmış katı yumurta
1 yemek kaşığı un
400 gr. margarin
150 ml. krem şanti
1/2 demet ince kıyılmış maydanoz
Tarifi : Kuşkonmazı soyup,3 cm. uzunluğunda parçalara bölün. Arakaları 3 parçaya bölün. Havuçları soyun,dilimleyin. Sebzeleri sebze suyunda 8 dakika pişirip süzün, suyunu bir kaba alın. Yumurtaları ortadan uzunlamasına ikiye ayırın. Unu kızgın yağda kavurun. Sebze suyunu ve kremşantiyi ilave edin. 5 dk karıştırarak pişirin.
Limon suyu, maydanoz, tuz, karabiber ve bir tutam toz şeker ile sos hazırlayın. Sosu sebzelere katıp haşlanmış yumurta ve patateslerle birlikte servis yapın.
Yemeğin mevsimi : Her Mevsim Yanında yenebilecek tavsiye yemekler : Kaç Kişilik : 4
Gönderen : AKGÜLCEMAL Gönderdiği tarih : 14 Eylül 2009