Mantar Kavurma için kullanılan malzemeler :
50 gr tereyağı
3 adet yumurta
1 kg mantar
3 diş sarımsak
1 miktar tuz
Tarifi : Öncelikle tereyağı eritilir ve üzerine yumurtalar kırılarak pişirilir. Daha sonra güzelce yıkanan mantarlar büyüklüklerine göre dörde bölünerek tencereye konulur, daha sonra sırasıyla sarımsaklar ufak ufak doğranarak,tuz ile birlikte eklenir ve kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirilir. Diğer tarafta tereyağı ile kırmızı biber kavurulur. Suyu çeken mantarlar et kavurur gibi kavrulur, daha sonra bir servis tabağına alınır, haşlanmış patates veya et yemeklerinin yanında servis edilir.
Yemeğin mevsimi : Her Mevsim Yanında yenebilecek tavsiye yemekler : Kaç Kişilik : 4
Gönderen : kartal72 Gönderdiği tarih : 14 Eylül 2009