Kuzu Etli Bahar Türlüsü için kullanılan malzemeler :
500 gr kuşbaşı kuzu eti
4 adet kuru soğan
300 gr bezelye
300 gr bakla
2 adet enginar
6 adet kiraz domates
2 adet sarımsak
2 çorba kaşığı un
1 çay kaşığı kekik
1 çay kaşığı karabiber
1 adet defne yaprağı
2 çorba kaşığı margarin
1 tutam tuz
Tarifi : Bezelyeyi ayıklayalım. Enginarları temizleyip iri iri doğrayın ve kararmaması için limonlu suda bekletelim. Baklayı temizleyip ortadan ikiye bölün ve limonlu sudaki enginarlara ekleyelim. Taze sarımsakları temizleyip kıyalım. Soğanları soyup küçük küçük doğrayalım. Margarini tencerede eritip soğan ve eti pembeleştirelim. Un, karabiber, kekik ve defne yaprağını ilave edip karıştırarak kavuralım. Bezelye ve baklayı ekleyelim.
Üzerine sıcak suyu döküp kısık ateşte 20 dakika kapağı kapalı olarak pişirelim. Enginar, sarımsak ve kiraz domatesleri ekleyip tuz serpin ve sebzeler iyice yumuşayıncaya kadar pişirelim.
Sıcak olarak servis yapalım.
Yemeğin mevsimi : İlkbahar Yanında yenebilecek tavsiye yemekler : Kaç Kişilik : 6
Gönderen : kartal72 Gönderdiği tarih : 14 Eylül 2009