Armut Kurabiye için kullanılan malzemeler :
125 g margarin
1 yumurta
1/2 su bardağı pudra şekeri
1 paket vanilya
3 yemek kaşığı kayısı marmelatı
aldığı kadar un
karanfil
yaprak
Tarifi : Oda sıcaklığında yumuşamış margarin biraz yoğrulur, içine yumurta kırılır ve pudra şekeri atılarak karıştırılır. Sonra un ve vanilya koyulur. Elde edilen hamurdan armut şeklinde kurabiyeler yapılır ve karanfilden sap takılarak 180 derecede pişirilir. piştikten sonra iki kurabiye arasına marmelat sürülür ve birleştirilir. Sonra suya ve ardından toz şekerine batırılır ve aralarına yaprak sıkıştırılıp servis yapılır.
Yemeğin mevsimi : Her Mevsim Yanında yenebilecek tavsiye yemekler : Kaç Kişilik : 6