Karnabahar Köftesi için kullanılan malzemeler :
1 adet karnabahar
100 gr kaşar peynir
4 adet yumurta
1 su bardağı sıvı yağ
1 miktar tuz
1 miktar karabiber
Tarifi : Karnabahar ayıklandıktan sonra hafif tuzlu suda iyice yumuşayıncaya kadar haşlanır. Haşlanan karnabaharlar bir çatal yardımıyla iyice ezilir. İçine rendelenmiş kaşarpeyniri, un, yumurta, tuz ve karabiber eklenerek hamur haline getirilir.
Tavada kızdırılmış sıvıyağa kaşık kaşık dökülerek kızartılır. Sıcak olarak servise sunulur.
Yemeğin mevsimi : Her Mevsim Yanında yenebilecek tavsiye yemekler : Kaç Kişilik : 4
Gönderen : kartal72 Gönderdiği tarih : 14 Eylül 2009