Etli Biberli Pay için kullanılan malzemeler :
5 adet yufka
675 gr kuşbaşı et
2 çorba kaşığı un
2 adet sivri biber
200 gr dolmalık fıstık
2 çorba kaşığı soya sosu
1 çorba kaşığı zeytinyağı
2 çorba kaşığı margarin
1 çay kaşığı karabiber
Tarifi : Fırını 190 derecede 10 dakika kadar ısıtın. Unla karabiberi karıştırıp, içine et parçalarını katın ve iyice yoğurun. Tereyağı veya margarinle zeytinyağını bir kaba koyun, içine unlu etleri iave ederek 5-6 dakika çevirin. Doğranmış biberleri, dolma fıstığını ve soya sosunu da ilave edip 15 dakika kadar daha ağzını kapatarak pişirin. Soğumaya bırakın. Etleri derin bir kaba alın ve üzerlerine ince doğranmış yufkaları koyun. Eritilmiş yağı üzerine döktükten sonra 180 derece fırında 20-25 dakika pişirin. Arzuya göre üzerine karabiber serperek servis yapabilirsiniz.
Yemeğin mevsimi : Her Mevsim Yanında yenebilecek tavsiye yemekler : Kaç Kişilik : 4
Gönderen : kartal72 Gönderdiği tarih : 14 Eylül 2009