Kaya Tuzunda Patates için kullanılan malzemeler :
tuz,
karabiber,
hint cevizi
10-12 küp kesilmiş taze kaşar peyniri
1 çorba kaşığı çiğ krema
1 çay kaşığı kıyılmış maydanoz
1 çay kaşığı ince doğranmış arpacık soğanı
2 çay kaşığı tereyağı
1 büyük boy patates ve kaya tuzu
Tarifi : Fırın tepsisine 1-2 kaşık kaya tuzu (patatesin tepsiyle temasını kesecek kadar) serpilip, patates üzerine oturtulur. Önceden 150 derece ısıtılmış fırında, 35-40 dakika kadar pişirilir. Ortadan ikiye kesilerek, patatesin içi bir kaşık yardımıyla oyularak çıkarılır. Tüm malzemeler eklenerek iyice karıştırılır. Üzerine ince bir dilim peynir eklenerek fırında ızgaraya konulur. Peynir eriyip, rengi dönünce servis tabağına alınır.
Servis tabağında, üzerine vinaigrette sos (3 çorba kaşığı zeytinyağı, 1 kaşık üzüm sirkesi, tuz) gezdirilmiş salata veya marul yapraklarından oluşan yükselti üzerine yerleştirilip, cherry (küçük) domateslerle süslenerek servis yapılır.
Püf noktası: Kaya tuzu, patatesin nemini alıp iyice pişmesini sağlarken, bir yandan da tuz tadını emmesini sağlıyor.
Yemeğin mevsimi : Her Mevsim Yanında yenebilecek tavsiye yemekler : Kaç Kişilik : 2
Gönderen : AKGÜLCEMAL Gönderdiği tarih : 14 Eylül 2009