Cevizli Tavuk için kullanılan malzemeler :
1 tane tavuk göğsü
4 bardak ezilmiş ceviz
1 baş sarımsak
Tarifi : Tavuk göğsü tencerede haşlanır. Haşlama suyu bir kenara ayrılır. Haşlanan tavuk tencereden alınır ve didiklenerek parçalara ayrılır. Ayrılan tavuk suyun içine, ezilmiş (veya robotta çekilmiş) ceviz ve yine ezilmiş olan sarımsa dökülür ve ikisi beraber iyice karıştırılır. Son olarak da bu karışıma didiklenmiş olan tavuk parçaları dökülür hepsi birlikte yine karıştırılır. Artık tavuğumuz yenilmeye hazır hale gelmiştir.
Varsa mısır ekmeği yoksa buğday ekmeği ile servis yapılır.
Yemeğin mevsimi : Her Mevsim Yanında yenebilecek tavsiye yemekler : Kaç Kişilik : 4
Gönderen : AKGÜLCEMAL Gönderdiği tarih : 14 Eylül 2009