Çadi için kullanılan malzemeler :
4 su bardağı mısır unu
1 çorba kaşığı
tuz
4,5 su bardağı kaynar su
Tarifi : Tuz ve orta kararda kaynar su eklenen mısır unu, kaşıkla iyice yoğrulur.Kaynar su, Çadi’ye hem lezzet hem de kıvam verir. Yoğrulan hamur, az miktarda sıvı yağlı tavaya düzgün bir şekilde yerleştirilir ve altlı, üstlü olarak
kızarana kadar pişirilir.
Çadi’nin fırında pişirilmesi durumunda sıcaklık 200 dereceye ayarlanır. Yüksek sıcaklıktaki fırında pişirilirse Çadi daha lezzetli olur.
Yemeğin mevsimi : Her Mevsim Yanında yenebilecek tavsiye yemekler : Kaç Kişilik : 6
Gönderen : kartal72 Gönderdiği tarih : 15 Eylül 2009