Beğendili Kuzu Pirzola için kullanılan malzemeler :
1 kg kuzu pirzola
2 yemek kaşığı margarin
5 adet sivri biber
1 tatlı kaşığı kekik
1 tatlı kaşığı pul biber
Beğendisi İçin:
4 adet patlıcan
2 su bardağı süt
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri Beşamel Sos
Tarifi : Beğendisi:
Patlıcanları ateşte közleyipkabuklarını soyun ve limonlu suya koyun. Patlıcanları sıkarak sudan çıkarın, kesme tahtasında ince ince kıyıp bir kaba alın ve çatalla iyice karıştırıp ezin. Bir yandan Beşamel Sosu hazırlayın. Üzerine doğranmış patlıcanları ilave edip karıştırın. Patlıcanların közlenmiş kokusu duyuluncaya kadar karıştırmayı sürdürün. Ocaktan indirmeden önce kaşar rendesini koyup tekrar karıştırın.
Sosu:
Sivri biberlerin tohumlarını çıkarıp halka halka doğrayın. 2 yemek kaşığı margarini kızdırın. İçine sivribiberleri ilave edip, kavurun. Sivribiberler kavrulunca, içine kırmızı pul biberi, kekiği, az suyu ilave edip bir taşım pişirin.
Yağsız tavada pirzolalar pişirin. serviz tabağına beğendiyi koyup, üzerine pişmiş pirzolaları dizin. Üzerine sosu döküp sıcak olarak servis yapın.
Yemeğin mevsimi : Her Mevsim Yanında yenebilecek tavsiye yemekler : Kaç Kişilik : 4
Gönderen : eReN KESDi Gönderdiği tarih : 02 Şubat 2004