Katmer Tatlısı için kullanılan malzemeler :
hamuru için :
1 yumurta
3,5 su bardağı un
1 su bardağı ılık su
150 gr tereyağı
kızartmak için :
750 ml sıvıyağ (daha az veya çok olabilir)
şerbeti için :
4 su bardağı şeker
4,5 su bardağı su
yarım limon
Tarifi : Şerbet için şekerle suyu kaynatın. Limon suyunu ekleyip bir taşım daha kaynatıp soğutun. Hamur malzemelerinden kulak memesi yumuşaklığında hamur yapın. Hamuru 6 parçaya ayırın. Her birini 15 cm çapında açın.
100 gr tereyağını eritip (malzemelerden ayrıca) her parçayı yağlayıp üst üste koyun (en üstü yağlanmayacak).
Yağ biraz donunca merdaneyle inceltip (35-40 cm çapında) yufka haline getirin. Rulo şeklinde sarın. 10-15 dakika buzlukta ardından 30 dakika buzdolabının alt gözünde bekletin. Daha sonra hamurdan 1 parmak eninde verev veya yuvarlak şekilde kesip kızgın yağda kızartın. Kızarttığınız tatlıları anında soğuk şerbete atın.
Şerbetin içinden alıp hindistan cevizi, ceviz veya fıstık serperek servis yapabilirsiniz.
Yemeğin mevsimi : Her Mevsim Yanında yenebilecek tavsiye yemekler : Kaç Kişilik : 12
Gönderen : kartal72 Gönderdiği tarih : 15 Eylül 2009