Çikolata Kuleleri için kullanılan malzemeler :
350 gr bitter çikolata
100 gr sütlü çikolata
2 yaprak jelatin
1 yumurta
bir portakalın suyu ve rendelenmiş kabuğu
2 çorba kaşığı portakal likörü
1 yumurta akı
300 gr krem şanti
süslemek için :
1 kutu çikolatalı sos veya tüpte çikolatalı krema
şekilli çikolata
pudra şekeri
Tarifi : 250 gr bitter çikolatayı kıyıp benmari usulü eritin. Eritilmiş çikolatayı alüminyum folyonun üzerine 2 mm kalınlığında dikdörtgen şeklinde yayın.
Çikolata katılaşmadan sıcak bir bıçakla 3 cm genişliğinde şeritler halinde kesin. Katılaşmasını bekleyin. Ardından folyodan ayırıp karelere bölün.
Kalan çikolatayı kıyıp benmari usulü eritin. Jelatini soğuk suda bekletin. Yumurta, portakal kabuğu ve suyunu benmari usulü çırpın. Likörü ilave edin. Jelatinin suyunu süzün ve karışıma ekleyin.
Son olarak eritilmiş çikolatayı ekleyin. Yumurta akı ve krem şantiyi ayrı kaplarda çırpın ve karışıma ilave edin.
Çikolatalı kremayı 3 saat buzdolabında bekletin. Ardından tekrar karıştırın. Kremayı yıldız başlığı taktığınız sıkma torbasına doldurun. Bir çikolata karesinin üzerine kremayı sıkın. Tekrar bir kare ile kapatın.
30 adet çikolata kulesi elde edene kadar devam edin. Son olarak çikolatalı sos, şekilli çikolata ve pudraşekeri ile süsleyin.
Yemeğin mevsimi : Her Mevsim Yanında yenebilecek tavsiye yemekler : Kaç Kişilik : 6
Gönderen : kartal72 Gönderdiği tarih : 15 Eylül 2009