Havuçlu Toplar için kullanılan malzemeler :
1 paket pötibör bisküvi
400 gr. toz şeker
125 gr. margarin
1 su bardağı hindistan cevizi (çokluğa göre değişir.)
600 gr. havuç (isteğe göre değişir.)
1 paket vanilya (isteğe bağlı)
Tarifi : Pötibör bisküvileri iyice ufalayın, havuçları yıkayıp kabuklarını ince ince soyun ve rendeleyin. Rendelenmiş havuçları bir tencereye koyun ve üzerine şekeri, yağı, ve bir bardak suyu ilave edip kavurun.
Havuçlar macun halini alıp ve biraz kızarınca ateşten indirin, ufaladığınız bisküvileri tencereye ekleyin ve karıştırarak yoğurun. Yoğurduğunuz karışımdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartın ve elinizle yuvarlayıp hidistan cevizine bulayarak servis tabağına alın, buzdolabında bekletip servis yapın.
Yemeğin mevsimi : Her Mevsim Yanında yenebilecek tavsiye yemekler : Kaç Kişilik : 4
Gönderen : kartal72 Gönderdiği tarih : 15 Eylül 2009