Zeytinyağlı Börülce için kullanılan malzemeler :
1 kg börülce
2 baş kuru soğan
3 domates
5 sivri biber
1 kırmızı dolmalık biber
1 sarı dolmalık biber
biberler yoksa 2 havuç
yarım çay bardağı sızma zeytinyağı
1 su bardağı kaynamış su
1 tatlı kaşığı tuz
Tarifi : Börülceleri yıkayıp birkaç dakika haşlayın. Haşladıktan sonra süzgeçle alıp soğuk suyun altından geçirin. Börülcelerin uçlarını temizleyin. Her birini bütün olarak veya ikiye bölerek tencerenin dibine dizin.
Soğanları halka halka doğrayarak börülcelerin üzerine yayın. Biberleri şeritler halinde doğrayıp dizin. Domatesleri ve havuçları da (varsa dolmalık biberleri) soyup şeritler halinde kesip tencereye yerleştirin.
Tencereye zeytinyağını gezdirin. Kaynamış suyu ilave edip kaynamaya bırakın. Kaynayınca altını kısın ve sebzeler yumuşayana kadar pişirin.
Sebzeler yumuşayınca tuzu ilave edin. Ilık olarak yoğurt ile servis yapın
Yemeğin mevsimi : Her Mevsim Yanında yenebilecek tavsiye yemekler : Kaç Kişilik : 6
Gönderen : kartal72 Gönderdiği tarih : 15 Eylül 2009