Bademli Fasulye için kullanılan malzemeler :
1 kg taze fasulye
yarım su bardağı iç badem, doğranmış
2 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı zeytinyağı
4 doğranmış küçük kuru soğan veya arpacık soğan
karabiber
tuz
2 yemek kaşığı doğranmış maydanoz
Tarifi : Derin bir tencerenin 3/4'ünü suyla doldurup hafifçe tuzlayın ve kaynamaya bırakın. Taze fasulyeleri temizleyip yıkayın. Yıkadıktan sonra verev doğrayın.
Kaynayan suya fasulyeleri ekleyin. 5 dakika sonra bir kevgire alıp soğuk sudan geçirin ve kağıt havlu yardımıyla iyice kurulayın (bu aşamayı bir gün önceden yapıp üzerini iyice kapatarak dolaba kaldırabilirsiniz).
Geniş bir tavada bademleri 3 dakika kadar kavurun. Kavrulan bademleri bir tabağa alın. Aynı tavada zeytinyağı ile tereyağını eritin. Soğanı ekleyip 4-5 dakika hafif pembeleşene kadar kavurun.
Ateşi biraz yükseltip fasulyeleri ekleyin. Devamlı karıştırarak (4 dakika kadar) soteleyin.
Tuzunu ve karabiberini serpin. Maydanozu ve bademleri ekleyip ısıtılmış bir servis tabağına alın ve hemen servis yapın.
Yemeğin mevsimi : Yaz Yanında yenebilecek tavsiye yemekler : Kaç Kişilik : 6
Gönderen : kartal72 Gönderdiği tarih : 15 Eylül 2009