Etli Taze Bakla için kullanılan malzemeler :
yarım kg taze bakla
1 limonunun suyu
1 yemek kaşığı un
1 litre soğuk su
2 baş soğan
yarım çay bardağı zeytinyağı
200 gr kıyma
1 yemek kaşığı domates salçası
kaynar su
1 kesme şeker
tuz
yarım demet kıyılmış dereotu
yoğurt
Tarifi : Baklaların kılçıklarını ayırıp yıkayın ve her birini ikiye bölün. Genişçe bir kaseye yarım limon suyu, 1 yemek kaşığı un ve 1 litre soğuk su koyun. Baklaları bu suyun içinde bekletin.
Soğanları yemeklik doğrayıp tencereye alın. Yarım çay bardağı zeytinyağı ve kıyma ile birlikte, kıyma bıraktığı suyu çekene kadar kavurun. Tencereye salçayı ekleyip 1-2 defa çevirin.
Baklaları süzgeçle kaseden çıkarıp tencereye ekleyin. 2-3 dakika kavurun. Üzerlerine çıkacak kadar kaynar su ekleyin. Kalan yarım limonun suyunu ve 1 kesme şekeri de tencereye ilave edin.
Tencerenin ağzını alüminyum folyo ile kapatıp, arasıra kontrol ederek, yarım saat - 45 dakika pişirin. Pişmesine yakın tuzu ve kıyılmış dereotunu ekleyin.
Piştikten sonra 10 dakika dinlendirip yoğurtla servis yapın.
Yemeğin mevsimi : Her Mevsim Yanında yenebilecek tavsiye yemekler : Kaç Kişilik : 6
Gönderen : kartal72 Gönderdiği tarih : 15 Eylül 2009