Güveçte Pastırmalı Kuru Fasulye için kullanılan malzemeler :
1 su bardağı kuru fasulye (erzincan olması tercih sebebidir)
1 adet orta boy kuru soğan
1 çay bardağı sıvı yağ
2 dilim çemenleri alınmış pastırma (benim aldığım pastırmalar 20 cm uzunluğunda. daha küçük olanlarından kullanacaksanız pastırma adedini keyfinize göre arttırın.)
1 yemek kaşığı domates salçası
yarım tatlı kaşığı biber salçası
1 fiske kimyon (gazını alması için)
2 adet kesme şeker
tuz
Tarifi : Bir gece önceden kuru fasulyeleri çelik bir tencerede, üzerini 4 parmak aşan su içinde bekletin.
Ertesi gün şişen fasulyeleri aynı tencere içinde yumuşayana kadar pişirin. Süzdürün. Güvecin içine kuru soğanları küp küp doğrayın ve sıvı yağda şeffaflaşana kadar soteleyin. Domates ve biber salçasını ekleyin. Kokusu çıkana kadar kavurun.
Süzdürdüğünüz fasulyeleri ve üzerini iki parmak geçene kadar sıcak su ekleyin. Tuz, şeker ve kimyonla tatlandırın. Bir kere karıştırın ve parçalara ayırdığınız pastırmaları en üste yerleştirin. Üzerine aluminyum folyo örtün.
Önceden 200 dereceye ısıttığınız fırında suyunu hafifçe çekene kadar pişirin.
Yemeğin mevsimi : Her Mevsim Yanında yenebilecek tavsiye yemekler : Kaç Kişilik : 6
Gönderen : kartal72 Gönderdiği tarih : 15 Eylül 2009