Dalyan Köfte için kullanılan malzemeler :
750 gr. dana kıyma
1 adet bayat ekmek içi
2 adet soğan
4 adet haşlanmış yumurta
Yarım demet maydonoz
2 adet haşlanmış havuç
1 çay kaşığı tuzkimyon
SOSU İÇİN:
3 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı domates salçası
2 çorba kaşığı tereyağ
3 su bardağı su
1 adet et suyu tablet
Tarifi : Kıyma, ekmek içi, kıyılmış maydonoz, rendelenmiş soğan ve baharatlar bir kap içinde iyice yoğurun. Köfteyi folyo kağıdı yardımıyla rulo şeklinde sarın. Köfteyi 2 ye bölün. Alttaki köfte hamurunun ortasına haşlanmış yumurta ve havucu koyup üzerini parmaklarınız yardımıyla kapatın. Köfteyi folyoya sararak fırın tepsisine yerleştirin. 180 derece ısıda 25-30 dk. pişirin. Unu margarinle kavurup içine domates salçası ve et suyunu ekleyin. Köfteler pişince dilimleyin, üzerlerine sos döküp servis yapın.
Yemeğin mevsimi : Her Mevsim Yanında yenebilecek tavsiye yemekler : Kaç Kişilik : 6
Gönderen : eReN KESDi Gönderdiği tarih : 02 Şubat 2004