Kırma Böreği için kullanılan malzemeler :
3 adet yufka
500 gr lor
1 su bardağı sıvı yağ
üzeri için:
1 su bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 yumurta
Tarifi : Yufkayı düz bir zemin üzerine serin üzerini hafif yağlayın ve ikiye bölüp, ortadan serpiştirin yarım yufkanın her iki kıyısından ortaya doğru katlayın.
Enlemesine iki elinizle büzdürün 8-10 cm boyutlarında yağlanmiş tepsiye yan yana dizi üzerine olan malzemellerin tümünü çıpın.
Böreklerin üzerine kaşıkla ortadereceli fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
Yemeğin mevsimi : Her Mevsim Yanında yenebilecek tavsiye yemekler : Kaç Kişilik : 4
Gönderen : kartal72 Gönderdiği tarih : 15 Eylül 2009