Etli Patates Dolması için kullanılan malzemeler :
100 gr kuşbaşı et
3 adet taze soğan
2 adet domates
Yarım demet maydonoz
2 diş sarımsak
4 adet patates
2 çorba kaşığı tereyağı
Tuz
karabiber
kekik
Tarifi : Patateslerin içlerini oyun. Fırında 5 dk. kadar pişirin. Tavaya tereyağını, sivribiberi, taze soğanı, sarımsağı ve etleri koyup kavurun. Domatesleri ve baharatları ekleyip 5 dk. pişirin. En son maydonozları ekleyin. İçlerini boşaltmış olduğunuz patateslerin içine kavurduğunuz etli karışımdan koyup fırında 180 dercede 15 dk. kadar pişirin.
Yemeğin mevsimi : Her Mevsim Yanında yenebilecek tavsiye yemekler : Kaç Kişilik : 4
Gönderen : eReN KESDi Gönderdiği tarih : 02 Şubat 2004