Pakistan Usulü Ciğer için kullanılan malzemeler :
750 gr. ince dilimlenmiş kuzu ciğeri
4 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı pul kırmızı biber
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 limon suyu
1/ 4 su bardağı tereyağı
Tarifi : Ciğer dilimlerini uzunlamasına ikiye kesip kenara koyun. Orta boy bir kaba sarmısak, tuz, pul biber, karabiber ve limon suyunu koyup karıştırın.
Ciğerleri hazırladığınız bu karışıma koyup 1 saat bekletin. Bir tavada tereyağını eritip ciğer dilimlerini sık sık çevirerek kızartın. Delikli kepçeyle çıkarıp sıcak olarak servis yapın.
Yemeğin mevsimi : Her Mevsim Yanında yenebilecek tavsiye yemekler : Kaç Kişilik : 4
Gönderen : AKGÜLCEMAL Gönderdiği tarih : 16 Eylül 2009