Sicilya Usulü Yoğurtlu Makarna için kullanılan malzemeler :
500 gr ince düz makarna
2 yemek kaşığı kıyılmış maydanoz
50 gr tereyağı
50 gr parmesan peyniri
400 gr yoğurt
200 gr haşlanmış bezelye
3 adet küçük kabak
3 adet küçük havuç
2 diş sarımsak
Tarifi : Küçük doğranmış sebzeleri, diriliğini kaybetmeyecek şekilde haşlayın.
Yoğurdu bir tel yardımıyla çırpıp, sos kıvamına getirin. Çok ince kıyılmış sarımsağı, rendelenmiş parmesan peynirini ve haşlanmış sebzeleri yoğurda ekleyip karıştırın. 10-12 dakika süreyle haşladığınız makarnaları, eritilmiş tereyağı ile harmanlayın ve servis tabaklarına alın.
Üzerine hazırladığınız sebzeleri ve yoğurt sosu ekleyip, kıyılmış maydanozla süsleyin.
Yemeğin mevsimi : Her Mevsim Yanında yenebilecek tavsiye yemekler : Kaç Kişilik : 4
Gönderen : AKGÜLCEMAL Gönderdiği tarih : 16 Eylül 2009