Floransa Usulü Tavuk için kullanılan malzemeler :
6 adet tavuk göğsü ( derisi ve kemiği çıkarılmış)
1 kg ıspanak
5 yemek kaşığı un
1,5 yemek kaşığı limon suyu
süslemek için limon dilimleri
1/2 bardak
250 gr dilimlenmis mantar
parmesan peyniri veya rendelenmiş kaşarpeyniri
1 yemek kaşığı tereyağı
1/2 bardak beyaz galeta unu
2 çay kaşığı tuz-biraz karabiber
2 yumurta (1 yemek kaşığı suyla çırpılmış)
1/ 2 bardak sıvı yağ
Tarifi : Rendelenmis peynirle galeta ununu karıştırın. Tavukları tuzlayıp biberleyin. Tavuk göğüslerini önce una ve yumurtaya, sonra peynirli galeta ununa bulayın. Buzdolabında 1 saat bekletin.
Bir tavanın içinde yağı kızdırın ve tavuk göğüslerini açık pembe renkte kızartın. Kısık ateşte, üstü kapalı olarak 25-30 dk. yumuşayana dek bekletin.
Ispanakları ayıklayıp yıkayın biraz tuz serperek kapalı bir tencerede hafifçe haşlayın. Suyunu süzüp ince ince kıyın. Ispanak püresini bir servis tabağına alın ve üzerine de limon suyu gezdirin.
Kızaran tavukları ıspanağın üzerine yerleştirin. Dilimlenmiş mantarları eritilmiş 1 kaşık yağın içinde 4-5 dakika sote yapın. Tuz ve karabiber serpin. Mantarları ispanğın üzerine serpiştirin. Tavukların arasına limon dilimleri yerleştirip servis yapın.
Yemeğin mevsimi : Her Mevsim Yanında yenebilecek tavsiye yemekler : Kaç Kişilik : 4
Gönderen : AKGÜLCEMAL Gönderdiği tarih : 16 Eylül 2009