Kızarmış Karnabahar için kullanılan malzemeler :
1 adet karnabahar
tuz ve karabiber
HARCI İÇİN:
3 çorba kaşığı un
1 adet yumurta
1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
yarım su bardağı maden suyu
yarım tatlı kaşığı tuz
Tarifi : Karnabaharları küçük buketler halinde ayırıp tencerede 7-8 dk. haşlayın. Haşlanmış karnabaharların üzerine tuz ve karabiber serpin. Derince bir tavada yağı kızdırın. Başka bir kapta maden suyu, un, tuz, yumurta ve rendelenmiş kaşar peynirini iyice çırpın. Karnabaharları bu karışıma bulayıp kızgın yağda kızartın. Sıcakken servis yapın.
Yemeğin mevsimi : Her Mevsim Yanında yenebilecek tavsiye yemekler : Kaç Kişilik : 6
Gönderen : eReN KESDi Gönderdiği tarih : 02 Şubat 2004