Zeytinyağlı Nohutlu Pırasa için kullanılan malzemeler :
1 kg pırasa
2 adet ince ve uzun havuç
2 çorba kaşığı pirinç
1 su bardağı haşlanmış nohut
1 çay bardağı zeytinyağı
2 çay kaşığı tuz
2 tatlı kaşığı tozşeker
yarım limonun suyu
1 su bardağı et suyu
Tarifi : Pırasaları ayıklayıp yıkayın. 3 parmak genişliğinde doğrayın. Havuçları da soyup, ince uzun doğrayın. Düdüklü tencereye, doğranmış pırasaları, üzerine doğranmış havuçları, pirinç, haşlanmış nohut, zeytinyağı, tuz, şeker, limon suyu ve et suyunu koyup 15 dakika pişirin. İyice soğuduktan sonra servis tabağına alın.
Yemeğin mevsimi : Her Mevsim Yanında yenebilecek tavsiye yemekler : Kaç Kişilik : 6
Gönderen : AKGÜLCEMAL Gönderdiği tarih : 16 Eylül 2009