Mercimekli Taze Fasulye için kullanılan malzemeler :
su bardağı yarı yarıya haşlanmış yeşil mercimek
2 adet soğan
1 kahve fincanı zeytinyağı
1 adet havuç
2 diş sarımsak
3 adet domates
1 kg taze fasulye
1 çorba kaşığı pirinç
2 kesme şeker
tuz
maydanoz
Tarifi : Mercimeği haşlayıp süzün. Bir tencereye yemeklik doğranmış soğan ve 1 kahve fincanı zeytinyağını alın. Kavurup, havuç ve ezilmiş sarımsağı ekleyin. 1-2 kez çevirip, ayıklanıp ince şerit biçiminde doğranmış taze fasulyeyi ekleyin. Ardından yarı yarıya haşlanmış mercimeği, tuz, şeker ve üzerini bir parmak geçecek kadar su ilave edin. 5 dakika sonra küp doğranmış domatesleri ekleyin. Ardından pirinci ilave edin. Kısık ateşte 20 dakika pişirin. Üzerine ince kıyılmış maydanoz serpip servis yapın.
Yemeğin mevsimi : Her Mevsim Yanında yenebilecek tavsiye yemekler : Kaç Kişilik : 4
Gönderen : AKGÜLCEMAL Gönderdiği tarih : 16 Eylül 2009